Камінний кожух

Категорії

Камінний кожух, він же конвекційний кожух або камінний короб, є декоративним і одночасно опалювальним елементів сучасного збірного каміна.

Розміщується він над паливної камерою, приєднуючись до камінної балки. Декоративна функція камінного кожуха полягає в приховуванні димохідної труби. Кожух каміну виготовляється з листів гіпсокартону або мінеріта, що закріплюються на профільний каркас.

Форма підбирається під дизайн камінного облицювання і особливості пристрою паливної камери. Стандартною формою кожуха, що підходить для більшості камінів рустикального стилю, вважається усічена «п-образна» призма, з двома вертикальними гранями; для камінів з топками з підйомними механізмами виготовляються кожухи прямокутної форми. Для нестандартних моделей камінів виготовляються фігурні кожухи, з декількома вертикальними гранями. Конвекційний камінний кожух здатний відчутно посилити опалювальний ефект каміна, але для отримання цього ефекту кожух повинен бути спеціально підготовлений.

Для цього, перш за все, в кожусі вирізаються вікна, призначені для забезпечення циркуляції повітря, а в вікна встановлюються спеціальні термостійкі решітки. Потім периметр внутрішнього контуру кожуха каміна і частина стіни, що знаходиться за ним, щільно вистилаються фольгированим базальтовим утеплювачем - при цьому всередині кожуха створюється так званий ефект «термоса».

Повітря з опалювального приміщення надходить всередину камінного кожуха через малі повітрозабірні грати, нагріваючись, піднімається до відсічення, ущільнюється в термосі та повертається через вихідну решітку назад в приміщення. Таким чином, в кожусі здійснюється інтенсивна природна конвекція. Дана конвекційна система особливо ефективна для швидкого прогрівання холодного приміщення.

Правильний монтаж камінного кожуха виключає можливість перегріву його зовнішнього контуру і відшарування елементів облицювання, за умови дотримання правил експлуатації каміна.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину