Догляд за мангалом

Категорії

Для того, щоб мангал прослужив тривалий час, зберіг зовнішній вигляд та не став причиною зіпсованих страв, за ним потрібно правильно доглядати.

Незалежно від того, з якого металу виготовлено пристрій та частоти його використання, необхідно дотримуватися кількох правил по експлуатації та обслуговування:

  1. Зберігати в сухому місці. Підвищена вологість сприяє утворенню іржі, якщо метал не володіє антикорозійними властивостями. На нержавіючих поверхнях може з'явитися цвіль. У підсумку знадобиться маса зусиль для чищення та дезінфекції мангала, а тривалий вплив вологи призводить до руйнування деяких елементів.
  2. Слід ретельно промивати всі деталі та поверхні мангала. Бажано це робити відразу ж після приготування їжі - так простіше видалити підгорілі залишки та спраглий жир. Краще використовувати щітку та спеціальні миючі засоби, що дозволяють позбутися від бруду навіть в малодоступних місцях. Все це запобігає можливість харчового отруєння, допомагає уникнути неприємного запаху та зіпсованого смаку страв, приготованих в майбутньому.
  3. Необхідно добре протирати та просушувати конструкцію.
  4. Перед кожним застосуванням слід переконатися, що на решітці, шампурах та корпусі немає бруду і цвілі.

Поза сезонним використанням мангал можна зберігати в чохлі з тканини, що допоможе уникнути випадкового забруднення.

При дотриманні всіх перерахованих вище вимог мангал надовго збереже свій зовнішній вигляд та міцність, доставляючи масу задоволення від приготованих на ньому страв. Рекомендовані дії дозволять заощадити кошти на позапланову покупку нового мангала, а також уникнути всіляких неприємностей.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину