Дрова для каміну

Категорії

Для красивого вогню і тепла необхідно правильно вибрати паливо для каміна.

У нашому магазині ви зможете не тільки вибрати потрібне паливо, а й задати будь-які питання  нашим консультантам.

Для камінних печей використовують горючий газ, брикети, рідке паливо. При цьому деревина - самий екологічний, недорогий і поширений варіант. При виборі деревного палива слід звернути увагу на рівень вологи, тип дерева і габарити.Обговоримо ці пункти детально.

  1. Вологість дерева. Сире дерево краще не брати - адже більша частина енергії буде витрачатися на вологу, а не на віддачу тепла. Причому димохід і скло в печі буде накопичувати велику кількість забруднюючих речовин. Дерево має бути просушено не менше шести місяців під дахом, але на вулиці. Особливу увагу приділіть того, як зберігати поліна. Не можна його зберігати в одній колоді, на підлозі і на матеріалах, що не пропускають повітря.
  2. Габарити деревини. Для отримання стійкого вогню необхідно використовувати дрова приблизно однакового розміру, попередньо очистивши кору. Під час розпалювання не можна щільно укладати поліна - для ефективного горіння потрібна вільна подача кисню.
  3. Тип дерева. Важко відповісти, яке дерево краще для розпалювання каміна - все залежить від смаку та можливостей. Однозначно не можна використовувати уламки меблів, дверей, огорож тощо - таке паливо погано горить і містить шкідливі речовини. Так само не можна використовувати хвойні дерева через наявність в них смолянистих речовин.

Вибір того, чим розпалювати вогонь, залежить від ще однієї відмінності - візуальної або естетичної. Адже натуральне і красиве полум'я, відомий тріск і запах - можуть бути тільки від звичайних дров.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину