Двері для сауни

Категорії

Двері - важлива частина сауни, яка піддається впливу пара, вологи і температурних перепадів. Щоб двері прослужили багато років, слід серйозно підійти до питання їх вибору.

Двері для саун роблять зі скла або дерева. Розглянемо плюси і мінуси кожного матеріалу.

  1. Термостійкість і пожежна безпека. Для того, щоб витримати високу температуру, скляні двері виготовляються з високоміцного розжареного скла, яке не перегрівається занадто сильно. Але дерево нагрівається ще менше, тому воно краще. Однак в питанні горючості дерево поступається склу.
  2. Зносостійкість. Скло високоміцних марок відрізняється довговічністю і високими експлуатаційними характеристиками, тому термін її служби необмежений. Але і дерев'яні двері в цьому плані вельми вигідні - їх зручно шліфувати, оновлювати поверхню або просто замінити.
  3. Стійкість до деформації. За даним критерієм скло однозначно краще - воно не вбирає вологу і не вступає в реакцію з рідинами, тоді як деревина піддається впливу цих факторів. Але якщо вибрати двері з вільхи, дуба, кедра або липи, то вони прослужать тривалий термін.
  4. Випари. При нагріванні багато сортів дерева виділяють корисні ефірні масла, тому деревина найбільш затребуваний матеріал для дверей. Скло такими властивостями не володіє, але воно також і не виділяє ніяких негативних випарів.
  5. Особливості догляду. Постійний вплив вологи і температури вимагає регулярного прибирання.

У наш час в пріоритеті скляні двері, так як вони виглядають сучасніше. Дерев'яні двері вважаються класикою і ще цілком конкурентоспроможні. Вибрати ту чи іншу модель ви можете в нашому магазині.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину