Як правильно користуватися тандиром

Категорії

Тандир - прекрасна альтернатива грилю і барбекю, який використовується в приватних будинках і на дачах. У тандирі легко і просто приготувати рибу, м'ясо, всілякі коржі і навіть піцу. Фахівці нашого магазину допоможуть вибрати хороший тандир і навчитися ним користуватися.

Перший випал тандира проводиться без спеціального обладнання, головне - підготовка правильних дров. Для цього підійдуть такі породи дерев, як вишня, яблуня, груша. Плодові дерева гарні тим, що довго тліють, але не розсипаються в золу. Для випалу тандиру дрова закладаються приблизно на чверть висоти і підпалюють. У процесі горіння дрова підкладають до тих пір, поки тандир не буде наповнений на дві третини вугіллям. Після того, як полум'я повністю загасне, потрібно закрити тандир кришкою і залишити остигати. Після повного охолодження вугілля дістаються, а стінки тандира чистяться щіткою - ось тандир і готовий до роботи. Після випалу можна починати перший розпал тандира.

Для початку потрібно визначитися, якими дровами ви будете топити тандир. Для цієї мети підійдуть як фруктові породи дерев, так і листяні. Не радимо використовувати хвойні породи - вони виділяють золу і дають багато диму. Для того, щоб розтопити тандир, потрібно завантажити дрова на третину, закрити спеціальною кришкою і підпалити через піддувало дрова. Після того, як дрова прогорять і тандир охолоне, можна його розпалювати повторно вже для приготування їжі.

При першому запалюванні тандиру на поверхні печі з'являться невеликі тріщини - не потрібно намагатися закрити їх чим-небудь. Вони не є небезпечними - такі тріщини необхідні для нормального розширення матеріалу під час нагрівання.

Придбавши тандир, потрібно пам'ятати, що його не можна намагатися самостійно загасити і остудити - це може пошкодити конструкцію і зробити її непридатною для подальшого застосування. Цим правилом варто керуватися як при першому розжигу, так і в подальшій експлуатації тандира.

Детальніше про тандир вам розкажуть фахівці нашого магазину.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину