Камінні вентилятори

Категорії

При експлуатації сучасних камінів все частіше використовуються вентилятори. Камінний вентилятор - загальна назва, під яким ховається кілька пристроїв, різних за призначенням і застосування:

  • Витяжний димової вентилятор або димосос, застосовується для примусового видалення газів з димоходу.
  • Вентилятор розподілу теплого повітря від каміна потрібен для організації системи повітряного опалення приміщень.
  • Припливний вентилятор подачі зовнішнього повітря до каміна необхідний для компенсації витрат повітря при горінні.

Спеціальний камінний вентилятор для установки на димарі називається димосос. Цей димовий вентилятор забезпечує створення постійної тяги в димоході і призначений для ефективного відведення диму та витяжки газів від каміна. Димосос або димовий вентилятор може застосовуватися і як звичайний витяжний вентилятор, коли вогонь в каміні не горить. Димовий вентилятор монтується зверху на оголовок димоходу. Антикорозійна поверхня димососа стійка до атмосферних впливів, але розрахована на вплив певної температури димових газів. Димосос працює від електрики і має регулятор частоти обертання.

Камінний вентилятор потрібен для підвищення ефективності роботи каміна і примусового розподілу теплого повітря від каміна по приміщеннях. Головна мета камінного вентилятора - організація повітряної системи опалення будинку і постійна подача теплого повітря від каміна в кожну опалювальну кімнату. Камінний вентилятор встановлюють в безпосередній близькості від короба-конвектора над камінною топкою і під'єднують до горизонтальних утеплених воздуховодів, прихованим в підвісній стелі.

Вентилятор для подачі зовнішнього повітря призначений для подачі кисню до каміна з можливістю регулювання інтенсивності потоку і для підтримки процесу згоряння палива. Припливний вентилятор частково компенсує витрати повітря, споживаний каміном під час горіння палива.

Всі перераховані вище камінні вентилятори працюють від електрики, мають свої конструкційні особливості, недоліки та переваги.

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину