Розпал каміну і вибір дров

Категорії

Для спрощення розпалювання каміну необхідно зробити наступне: на колосникові грати викладають лист зім'ятого паперу, поверх якої насипають малу кількість деревної стружки або тріски, подача повітря топки при цьому ставиться на максимальний режим. Все це виконується при відкритих дверцятах топки.

При розпаленні заборонено застосовувати легкозаймисті та горючі матеріали - тільки дрова або папір. Як тільки полум'я зайнялося, дверцята необхідно повністю закрити і виставити топку на номінальний режим роботи. Після повного прогорання тріски або стружки закладається необхідний обсяг дров. Найкраще закладати дрова поступово, для підтримки стабільного полум'я. Щоб уникнути задимлення приміщення, необхідно спочатку потримати дверцята відчиненими протягом декількох секунд, і тільки потім відкривати їх повністю.

Краще для топки каміна підходять сухі дрова з дуба, клена та інших твердих порід деревини, так як завдяки таким дровам вогонь буде рівним і спокійним. У той же час для очищення димоходу від сажі рекомендується використання дров з осики або вільхи. Вкрай не радиться використання дров хвойних порід, так як при їх горінні на стінках димоходу осідає велика кількість креозоту.

Для швидкого та інтенсивного горіння рекомендується використовувати маленькі дрова, а для уповільнення процесу горіння - навпаки, великі поліна. Для більшої ефектності полум'я можна додавати до основних дров трохи коренів або пнів. Щоб надати диму аромат, можна додавати ялівцеві, вишневі або яблучні поліна. Важливо уважно підбирати використовувані дрова: вони повинні бути добре висушені, оскільки волога деревина має низьку тепловіддачу та забруднює димохід і топку. Так само на тривалість горіння і тепловіддачу каміна впливає кількість припливу свіжого повітря в камін, який регулюється за допомогою засувки піддувала.

Але найголовніше при експлуатації каміна - техніка пожежної безпеки.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину