Як вибрати електрокамін

Категорії

Електрокаміни - прекрасне доповнення до стильних та функціональних інтер'єрів. Чарівна ілюзія вогню дарує приємні години відпочинку в колі друзів, сім'ї або наодинці з власними думками. З огляду на різноманітність матеріалів, форм та технічних характеристик, досить складно відразу визначитися у виборі електрокаміна для будинку. Адже він повинен гармонійно вписатися в житловий простір і радувати господарів будинку.

Існує кілька загальноприйнятих класифікацій електрокамінів за формою фасаду:

  • Острівні: встановлюються посередині кімнати. Вони прекрасно обігрівають приміщення, адже тепло поширюється на всі боки на 360 градусів. Такі моделі цінуються через простоту монтажу - їх можна розташувати в будь-якій частині кімнати, при цьому для установки не потрібно додатковий фундамент або балки. Головна їхня перевага - можливість милуватися красою вогню з усіх боків. При виборі електрокаміна для просторого приміщення цей варіант підійде ідеально, оскільки він стане центром загальної дизайнерської композиції
  • Фронтальні: кріпляться впритул до стіни або вбудовуються в неї. Класичні електрокаміни відносяться якраз до категорії фронтальних.
  • Кутові: допускають монтаж у так званій «мертвій зоні» - частини приміщення, яку рідко використовують при плануванні дизайну. Вважаються відмінним рішенням для кімнат, в яких візуальний акцент зроблений не на каміні, а на інших деталях інтер'єру.

Існує два типи електрокамінів за ступенем імітації полум'я:

  1. 3D електрокаміни: тривимірне зображення вогню доповнюється імітацією справжнього диму внаслідок роботи вбудованого парогенератора, розташованого усередині муляжу дров. Ефект полум'яніючого вугілля створюється завдяки роботі світлодіодів та галогенних ламп.
  2. 5D електрокаміни: на додаток до всіх ефектів, які є в стандартному каміні з ефектом 3D, тут присутній аудіосистема, що відтворює звук потріскують полін. Імітація диму і вогню дозволяють повністю розслабитися та насолоджуватися ілюзією язиків полум'я. Крім того, парогенератор, що імітує дим, може працювати як зволожувач повітря, що особливо корисно взимку при включеному опаленні.

Існує ряд характеристик, на які слід звернути увагу перед покупкою:

  • Розмір, габарити. Розрізняють міні електрокаміни та широкоформатні моделі. Для невеликих квартир краще підходять невеликі пристрої - вони не так захаращують простір і не відвертають увагу від інших елементів декору. А ось широкоформатні варіанти більш актуальні для просторих кімнат. Мініатюрні моделі у великих приміщеннях виглядають непоказно, оскільки губляться на тлі меблів та інших предметів побуту.
  • Потужність. Це відноситься до моделей, оснащеним нагрівальним елементом. Якщо для вас важлива функція обігріву, то вам потрібен камін потужністю не менше 1,5 кВт.
  • Можливість управління. У комплекті з деякими електрокамінами йде пульт дистанційного керування, який дозволяє налаштовувати висоту язиків полум'я, інтенсивність світіння, потужність вбудованого обігрівача та кількість диму (пара).
  • Якість пластика, з якого зроблений портал каміна та муляж дров. Матеріал повинен бути щільним, міцним і монолітним, без всякого хімічного запаху. Низькоякісний пластик, швидше за все, буде пригорати та виділяти в повітря шкідливі речовини.
  • Стиль. Класика, модерн, hi-tech - стиль електрокаміна необхідно підбирати під дизайн приміщення.

Щоб не зіткнутися з проблемами через деякий час після покупки, вибирати варто тільки якісні електрокаміни.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину