Як вибрати ніж для м'яса

Категорії

Ножі для м'яса повинні бути довговічними, міцними та зручними у використанні. Кожен ніж має своє призначення і відрізняється своїми параметрами, такими, як довжина і ширина леза, форма рукоятки, матеріал, з якого він виконаний.

  1. Ножі для м'яса мають лезо зігнутої форми з рівною кромкою. Кінчик злегка потовщений, завдяки чому легко впоратися з жилками та сполучними тканинами.
  2. Ножі для стейка мають негнучке лезо, яке дозволяє без проблем відокремити м'ясо від кістки; його можна також використовувати для сервірування столу.
  3. Філейні ножі для м'яса мають довге й тонке лезо з рівною кромкою, яке відмінно підходять для нарізки скибочок м'яса будь-якої товщини. Нарізку здійснюють за таким принципом: один рух = одна скибочка. Лезо такого ножа має невеликі поглиблення, що запобігають налипання скибочок.
  4. Обробні ножі з широким лезом, як і обвалочні з вузьким лезом, використовуються для оброблення м'яса або відділення його від кісток.
  5. Ножі-сокирки з потужним та широким лезом застосовують для рубки замороженого м'яса.

Прекрасним вибором стануть ножі з нержавіючої сталі з додаванням хрому, який перешкоджає корозії та підвищує твердість.

Відмінна альтернатива ножу зі сталі - керамічний виріб. Такий інструмент при правильному використанні залишатиметься гострим набагато довше і потребує заточення не частіше, ніж один раз в 1-2 року.

Після вибору моделі та матеріалу зверніть увагу на ручку. Дерев'яна ручка може з часом усохнути, тому краще віддати перевагу пластиковій чи металевій.

І, звичайно ж, основний нюанс - як ніж лежить в руці. Вага повинна бути збалансована, а співвідношення довжини та ширини ножа зручним особисто для вас.

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину