Як вибрати скляну підставу під камін або піч

Категорії

Про те, як буде виглядати простір навколо каміна або печі, варто задуматися на етапі будівництва опалювального приладу. Адже камін - це вогонь, що палає, попіл, іскри та жар. Камін повинен бути належним чином закритий - пожежна безпека перш за все.

Де найкраще розмістити камін

Правильне розміщення каміна або печі в будинку - це якісний обігрів та рівномірний розподіл тепла по всіх приміщеннях. Також установка такого приладу передбачає певні вимоги до основи, на якому і буде розташовуватися грубка.

Простір перед каміном має бути вільним, поблизу нього не повинно бути легкозаймистих предметів. Іскри, гарячі вуглинки або неостигла зола можуть стати причиною пожежі. Також в місці установки не повинно бути ніяких електричних кабелів. Варто дотримуватися відстані від дерев'яних стін та підлоги. Камін повинен бути встановлений з відповідним навантаженням на підлогу.

Теперішні норми передбачають 12м3 повітря на 1 кг горючих дров. Необхідно також забезпечити вільний доступ свіжого повітря.

Простір навколо опалювального приладу

Якщо камін уже встановлений та виникло бажання облаштувати місце біля нього, то варто звернути увагу на скляні підстави, які призначені саме для таких цілей.

Що таке підлогове скло?

Підлогове скло - це високоякісне загартоване скло, стійке до подряпин та різного роду механічних пошкоджень. Це забезпечує безпечну і комфортну експлуатацію. Прозоре скло ідеально вписується в дизайн інтер'єру. Панель товщиною від 6 до 8 мм забезпечує повну функціональність та стійкість до навантажень до 500 кг.

Для кращого захисту підкладки від іскор та високої температури передбачається, що скло повинне займати площу близько 50 см перед піччю і від 15 до 30 см з боків пристрою. Воно прекрасно витримує температурні перепади до 200 C. Під впливом тепла властивості загартованого скла не погіршаться.

Для підвищення красивого, естетичного вигляду, краю можуть бути прямими або закругленими. Таке скло при розбитті має осколки з повністю тупими краями, що виключає порізи та травми.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину