Біокамін: за і проти

Категорії

Біокаміни користуються популярністю у всіх, хто небайдужий до краси живого полум'я, цінує технологічні та практичні рішення. Оформлювачі та дизайнери успішно використовують біокаміни в різних проєктах, перетворивши їх в незамінний елемент інтер'єру. Перед покупкою біокаміна слід уважно зважити всі за і проти.

Біокамін працює на біопаливі з рослинної сировини, тому його ще називають екокамін. Екологічна безпека, технологічність, функціональність, мобільність, оригінальний дизайн - завдяки всім цим перевагам біокаміни ідеально відповідають духу сучасності. Вони роблять життя комфортним та затишним. З ними немає ніяких проблем - ні диму, ні сажі, ні летять на килим трісок і іскор.

Різноманітність розмірів, форм, дизайну просто вражає і дозволяє вибрати варіант, який гармонійно впишеться саме у ваш інтер'єр.

Завдяки новим технологіям домашнє вогнище з живим вогнем стало набагато доступнішим. Але важливо розуміти, що основна функція біокаміна - декоративна. Тому не покладайте на нього надії в плані опалення, хоча з обігрівом невеликих кімнат та з роллю додаткового джерела тепла екокамін справляється прекрасно.

Переваги та недоліки біокаміна

Як і будь-який пристрій, біокамін має свої плюси та мінуси, які бажано оцінити до моменту покупки.

Переваги біокаміна: 

  1. Проста установка - без участі фахівців, отримання дозволів та погоджень, без монтажу димоходу;
  2. Нема потреби постійно контролювати процес горіння. Досить вчасно додавати біопаливо;
  3. Компактні габарити та невелика вага. Це означає - транспортабельність, повна свобода у виборі місця установки;
  4. Екологічність. Камін працює на біопаливі, при згорянні якого виділяється тільки водяна пара та невелика кількість CO2, і ніякого диму, кіптяви, сажі, неприємних запахів і шкідливих сполук;
  5. Теплова потужність від 2 до 5 кВт. Цього цілком вистачає, щоб обігріти невелику кімнату в прохолодний день;
  6. Широкий модельний ряд. Повна свобода фантазії при оформленні інтер'єру. Стиль, колір, дизайн, розміри - все на ваш смак;
  7. Простота в догляді та обслуговуванні. Вичищати золу після кожного використання каміна, регулярно підкидати дрова і чекати їх прогорання не потрібно. Для підтримки чистоти досить періодично витирати пил. 

Недоліки біокаміна 

  1. Вартість біокамінів не відноситься до бюджетних, але в порівнянні з ціною класичного вогнища цілком адекватна;
  2. Невисока теплова потужність. Обігріти весь будинок такий камін не здатний, а прикрасити - однозначно;
  3. Вартість біопалива не з дешевих, зате воно абсолютно безпечно для здоров'я людини та навколишнього середовища. До того ж витрачається дуже економно.

Правильно обраний біокамін стане цікавим декоративним елементом вашого будинку, пожвавить інтер'єр красою живого вогню та подарує приємне тепло. Безпека, екологічність, невибагливість у догляді та естетична привабливість - головні параметри сучасного біокаміна.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину