Чи можна монтувати телевізор над каміном

Категорії

Після насиченого трудового дня хочеться трохи розслабитися, спостерігаючи за полум'ям в каміні або насолоджуючись улюбленим фільмом. Багато дизайнерів пропонують замовникам доповнити вітальню одночасно і каміном, і телевізором, розташувавши ці об'єкти поруч. Перш ніж вибрати такий варіант, варто все ж розібратися в доцільності такого рішення і з'ясувати, наскільки це безпечно та практично.

Переваги телевізора над каміном

Розташувавши телевізор над топкою каміну, виходить яскравий акцент в інтер'єрі та створюється так званий композиційний центр. Якщо продовжити кам'яну обробку до стелі, то вона стане суцільним фоном для цих предметів і вигідно підкреслить стилістику в кімнаті.

Подібне рішення також сприяє зручному та лаконічному розміщення меблів навколо камінної та ТБ-зони, що вкрай важливо для невеликих віталень. А вільна частина стіни на всі боки від каміна стане зручним місцем для розміщення сімейних фото, статуеток та інших елементів декору.

Головним плюсом такого рішення стане можливість насолоджуватися улюбленим шоу або серіалом під тріск полін, а під час рекламної паузи можна просто опустити очі на полум'я.

Недоліки розміщення телевізора над каміном

При розміщенні телевізора вище камінної полиці істотно зміниться кут огляду, що важливо, особливо якщо мова йде про LED або LCD екран. Через це може погіршитися картинка. Більш того, розташування телевізора на висоті приблизно в 150 сантиметрів призводить до того, що глядачеві доведеться закидати голову, а це не тільки незручно, але й не безпечно для шийного відділу.

Одним з головних недоліків такого дизайнерського рішення є вплив температури на техніку. Через надлишок тепла телевізор може швидко зіпсуватися. Крім цього, техніка буде постійно покриватися щільним шаром пилу та сажі від каміна, через що з часом матеріали потьмяніють, навіть якщо забезпечити ретельний і регулярний догляд.

Розв'язання проблем

Щоб правильно поєднувати камін та телевізор в інтер'єрі в одній площині, необхідно знати наступне:

  1. Для навішування телевізора потрібно використовувати кронштейни з великим кутом, при цьому дивани та крісла розміщувати якомога далі від телевізора. Таким чином, якість зображення на екрані буде залишатися незмінно високим;
  2. Щоб уникнути травм шийного відділу хребта при перегляді телевізора, варто спиратися голову на спинку дивана або ж крісла;
  3. Щоб убезпечити телевізор від тепла і пилу, краще встановити електричний камін, який дарує не менш задоволення, але при цьому буде більш практичним у використанні.

І камін, і телевізор повинні бути виконані в єдиному дизайні, щоб бути родзинкою інтер'єру. Розташування телевізора над каміном - відмінне рішення для невеликої квартири або вітальні.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину