Чи потрібна додаткова подача повітря в камінні топки

Категорії

Відомо, що чим більше повітря, тим інтенсивніше горить камін. З цієї причини стає затребуваною додаткова система забору зовнішнього повітря камінною топкою. Але чи доцільно насправді таке рішення, як покупка та установка додаткового обладнання та чи дійсно сприяє підвищенню ефективності вогнища?

Затвердження про пряму залежність якості горіння від кількості повітря, що поставляється, повністю підходить до відкритих камінів. Великий топковий отвір та установка вогнища в місці, де приплив повітря недостатній або обмежений, можуть стати причинами для зниження тяги та зниження якості горіння. Наслідком того є потрапляння диму в кімнату. В цьому випадку підведення додаткового повітря до каміна може бути актуальним.

Камінні топки закритого типу закриваються дверцятами та мають невеликий отвір для подачі повітря. Варто знати, що повністю герметичних кімнат з встановленими в них камінами не існує, тому необхідна кількість ресурсу для горіння в топку в будь-якому випадку буде потрапляти. Але розглядати доцільність встановлення такої системи, як додаткова вентиляція для закритого каміна, слід індивідуально в кожному конкретному випадку.

Але не варто встановлювати додаткову вентиляцію без особливої ​​потреби в ній - така система зажадає зайвих витрат електроенергії на обігрів холодного повітря, що надходить з вулиці в приміщення, і, отже, грошей на оплату рахунків.

Ідеальний варіант для збільшення припливу повітря - монтаж припливної вентиляції. У зоні самого вогнища встановлюється перекриває канал повітропроводу. В цьому випадку припливна вентиляція сприяє нормалізації тиску всередині будівлі, порівнюючи його з тиском на вулиці, завдяки чому відбувається стабілізація тяги в димоході.

Припливна вентиляція каміна - це скорочення часу на установку системи, економія грошей та енергії, відсутність будь-яких складних умов для експлуатації. Змонтувати таку вентиляційну конструкцію можна без допомоги фахівців. Якщо ж вирішити проблему нестачі потоків повітря ви вирішили за допомогою систем забору зовнішнього повітря - уважно вивчіть запропоновані на ринку варіанти.

Особливості пристрою та установки систем забір повітря

Для того, щоб максимально ефективно підводити повітря із зовнішнього середовища до каміна та витрачати мінімальну кількість енергії на вирішення цього завдання, необхідно врахувати кілька важливих нюансів:

  1. повітря забирають з того боку, звідки переважно дме вітер в даній місцевості;
  2. розміщувати забірний канал слід строго в горизонтальному положенні;
  3. здійснювати закладку повітропровідної труби найкраще при заливці фундаменту, розмістивши трубопровід під землею та стяжкою (в іншому випадку можна провести труби через підвал або закрити їх коробом);
  4. для з'єднання труби для припливу повітря та вогнища використовуйте гнучку алюмінієву гофру;
  5. відстань між повітропроводом та каміном не повинно бути менше, ніж 0,5 м для запобігання перегріву;
  6. при використанні для подачі повітря металевих труб їх слід утеплити;
  7. перетин труби може бути як круглим, так і квадратним.

У тому випадку, якщо труба прокладена під підлогою, конденсат в ній не утворюється. Підвищеної вологості можна очікувати, якщо трубопровід розміщений над стяжкою.

Установка систем припливу повітря з вулиці до каміна вимагає спеціальних знань і навичок. Зверніться до фахівців, які виконають монтаж пристрою швидко, надійно та акуратно.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину