Переваги використання електрокам'янки для лазні

Категорії

Електрокам'янка - це електрична піч для лазні та сауни, яка не вимагає палива. Вона являє собою місткість для каменів з вбудованим трубчастим електронагрівачем. Потужність печі залежить від кількості електронагрівачів.

Переваги електрокам'янки перед дерев'яною піччю:

  1. Невеликий розмір та вага. Розмір і потужність електропічки визначаються, виходячи з розміру приміщення.
  2. Проста установка та використання. Установка електрокам'янки не вимагає технічно складних завдань, наприклад проєктування димаря, укладання печі та інших. Електричний пристрій просто ставиться в зручному місці парилки та підключається до розетки.
  3. Відсутність палива. Нема потреби заготовлювати дрова для лазні, адже кам'янка працює від електрики. При цьому не потрібно самостійно контролювати температурний режим, варто один раз виставити необхідну температуру перед розпалюванням.
  4. Максимальна безпека. Банні електронагрівачі оснащені термостатами та запобіжниками, щоб уникнути перегріву. Конструкція кам'янки розроблена так, щоб захистити користувача від випадкових опіків.
  5. Менше часу на розпалювання. Електрокам'янки нагріваються швидше дров'яних, а час початку розігріву та бажану температуру можна встановити заздалегідь.
  6. Автоматична регуляція вологості. У деяких моделях вбудований регулятор вологості, завдяки чому ви можете змінювати атмосферу в приміщенні з режиму сухої сауни в режим вологої лазні.
  7. Відкладений старт. У просунутих моделях є функція відкладеного включення за таймером з вибором комфортної температури.
  8. Автоматичне управління. Пультом регулюється температура, вологість, час включення і виключення, навіть якщо ви перебуваєте за межами сауни.
  9. Відсутність диму. Для такої печі не потрібен димовідвід і тому нема потреби прочищати димохід, вичищати сміття та кіптяву.

Електрокам'янки можна використовувати як в стаціонарній заміської лазні, так і у квартирній сауні. Невеликі домашні сауни набирають популярність - це прекрасний варіант для тих, у кого немає заміського будинку або хто не любить ходити в громадські лазні. По жару сауна з електричною піччю не поступається дров'яній лазні, через те, що електропечі нагріваються до 100 градусів і вище. Також є моделі, на кам'янку яких можна подавати воду, як в класичних дров'яних або газових печах.

Електричні апарати дозволяють проводити оздоровчі процедури, не виходячи зі своєї міської квартири, вони абсолютно безпечні, бо оснащені датчиками та запобіжниками, які не допускають перегріву печі, а в разі чого - автоматично відключать її. Такі кам'янки естетично виглядають, тому прекрасно впишуться в інтер'єр стильної сауни.

Але є й недоліки при використанні електрокам'янок:

  1. Залежність від електроенергії. При відсутності електрики попаритися в сауні не вдасться.
  2. Для стін та підлоги, що знаходяться поблизу, необхідний спеціальний захисний екран.
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину