Декорування камінів

Категорії

Камін в наш час - це показник стилю, яскрава родзинка в інтер'єрі. Він створює атмосферу затишку та тепла, бувши своєрідним символом сімейного вогнища.

Сьогодні каміни можна зустріти не тільки в заміських будинках або на дачах. Безпечні електрокаміни все частіше встановлюють у квартирах, витриманих в різних стилях. А щоб простір заграв фарбами, камін оформляють різноманітними декоративними елементами.

Якщо мова йде про придбання каміна у квартиру, то його замінюють звичайною імітацією або електрокамінами. Для облицювання таких моделей використовують гіпсокартон, плитку, дерево та поліуретан. Каміни в заміському будинку або на дачі декорують каменем, цеглою, гранітом, плиткою і кахлями. Оформляється вогнище так, щоб його зовнішній вигляд гармоніював з оформленням приміщення.

Оздоблювальні матеріали, які можна використовувати для декору камінного порталу, бувають такі:

  1. Керамічна плитка. Цей матеріал універсальний і має високий ступінь вогнетривкості. Плитка буває різних кольорів та з різною фактурою. Такий спосіб облицювання порталу вважається самим зручним та простим. Матеріал кріпиться до поверхні каміна за допомогою спеціального будівельного клею, який витримує високі температури. Керамічна мозаїка красиво та оригінально виглядає при обробці камінів.
  2. Мармур. Такий матеріал відрізняється великою вагою, тому для оформлення камінів використовують тільки окремі елементи з мармуру. Але при цьому мармурові осередки виглядають розкішно і термін служби цього каменю досить довгий. Але вартість такої обробки досить висока.
  3. Камінь. Камін, облицьований каменем, стане головною визначною пам'яткою всього будинку. Камінь - це дуже різноманітний матеріал, який буває декількох видів, що дає волю дизайнерської фантазії.
  4. Цегляна кладка. Така кладка виглядає красиво, але скромно. Портал, оформлений таким матеріалом, буде чудово поєднуватися з мінімалізмом. Колір цегли відмінно поєднується з будь-якими квітами.
  5. Кахлі. Осередок, задекорувати кахлями, матиме дуже незвичний вид. Кахлі - це порожнисті плитки-коробочки, які виготовляють з глини. Кожна така плитка робиться вручну, на її лицьову сторону наносять об'ємний орнамент або малюнок, який потім розписується і покривається глазур'ю.
  6. Для обробки камінних порталів можна використовувати гіпсокартон та штукатурку. Завдяки цим матеріалам можна вирівняти поверхню конструкції. Гіпсокартон необхідно вибирати вогнетривкий.
  7. Дерево. Цей матеріал для оздоблення використовують не часто. Однак саме дерево надає каміну благородство завдяки фактурі та кольору матеріалу.

Камін принесе тепло і затишок у ваш дім!

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину