Зведення фундаменту під камін

Категорії

Камін - досить громіздка споруда, тому при його установці важливо спорудження надійної та міцної підстави.

Підстава можна побудувати з різних матеріалів, але при цьому важливо дотримати проміжок 50-55 мм між будівлею будинку та каміном. У цей проміжок необхідно засипати утрамбований пісок.

Необхідність в додатковому фундаменті ґрунтується на різному навантаженні. Найкраще передбачити будівництво фундаменту для каміна ще перед початком будівництва будинку. При зведенні каміна в дерев'яному будинку необхідно особливо ретельно дотримуватися будівельні норми, так як це створює пожежну ситуацію і може призвести до займання.

Роботи починаються з риття котловану, розміри якого повинні на 10-15 см перевищувати розмір фундаменту. На дні котловану повинні бути відсутніми будь-які нерівності. Закладка повинна проводитися шарами - для цього використовується щебінь невеликого розміру або камінь.

Верхню частину підстави можна виконати:

  • в рівень з підлогою;
  • близько підлоги;
  • опуститися нижче на 15 см з метою далі вирівняти її та зробити перший шар кладки з цегли.

Кладку необхідно виконувати у два ряди разом з двома шарами гідроізоляції. Якщо все було зроблено правильно, то рівень готового фундаменту з чорновою підлогою повинні збігатися і перебувати на одній висоті.

Існують наступні види фундаменту під камін:

  1. Суцільний фундамент. Матеріалом для такого фундаменту можуть бути: гравій, невеликий камінь, цегельний щебінь. Необхідно залишити проміжок у дві цеглини між опорами. Суцільний фундамент застосовується при будівництві каміна в дерев'яному будинку.
  2. Стовпчастий фундамент. Застосовується при будівництві класичних та сучасних камінів - монтувати його можна поблизу стіни, завдяки чому створюється особлива стійкість. Такий фундамент можна зробити в кутових кімнатах будь-яких розмірів.

Зв'язати фундамент каміна з підлогою, якщо строго дотримуватися певних правил, не складе особливих труднощів. Для початку потрібно вибрати матеріал для фундаменту, далі визначитися з місцем розташування, після чого провести математичні розрахунки та можна приступати до укладання фундаменту. При виборі традиційного бетону виконується тимчасова опалубка і заливається будівельна суміш. Протягом доби відбувається застигання, підстава стає твердою і міцною. З метою безпеки не можна встановлювати поряд з каміном легкозаймисті предмети. Найкраще їх розташувати на відстані не менше метра від каміна, що дозволить убезпечити свій будинок від пожежі.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину