Як правильно вибрати віник для лазні

Категорії

Баня давно користується величезною популярністю, і неможливо уявити її без банних віників. Вельми важливо знати, як правильно паритися із застосуванням віника, тому, що, не маючи певного досвіду та навичок, можна нашкодити здоров'ю. 

У парильні використовують віники наступних видів: 

  1. Березовий - популярний в російській лазні. У складі березового листя є дубильні компоненти, вітамінні складові, ефірні олії. Березовий віник дає протизапальний, знезаражувальний та протигрибковий ефект. Прекрасно підійде для компанії, що палить, корисний при хворобах легенів.
  2. Дубовий - також вельми поширений серед любителів лазні. Чудово підходить людям з жирною та запаленою шкірою. Дубовий віник вважається корисним для гіпертоніків. Дубове листя містять спеціальні дубильні речовини, завдяки чому допомагають людині позбутися пітливості.
  3. Липовий - має протизастудні та протизапальні властивості. Речовини, які містяться в липі, позитивно впливають на якість та тривалість сну.
  4. Черемховий - містить компоненти, що загоюють ранки на тілі людини. Черемхові віники відрізняються м'якістю та мають приємний аромат.
  5. Ялівцевий - прекрасно впливає на роботу нервової системи, може стабілізувати емоційний фон людини.
  6. Горіховий - прекрасно підходить людям, що страждають від цукрового діабету, а також покращує стан при варикозному розширенні вен, виразкових недугах.
  7. Піхтовий - допомагає вивести з організму людини зайву рідину, завдяки чому можуть сходити все накопичені набряки з обличчя або кінцівок. Піхтовий віник має прекрасні седативні та протизапальні можливості.
  8. Вільховий. У листі вільхи присутні особливі клейкі компоненти, які під час процедур прилипають до шкіри людини, очищаючи його від зайвих шлаків та токсинів. Вільховий віник доброчинно діє на систему дихання.
  9. Кропив'яний - допомагає при лікуванні радикуліту та артриту, а також стабілізує високий тиск.
  10. Евкаліптовий - прекрасний варіант для лікування простудних захворювань.

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину