Вікна для лазні

Категорії

Баня - це місце, де можна привести себе в порядок, очистити думки та прекрасно відпочити. Вважається, що вікна в лазні не потрібні, через те, що нема потреби в яскравому освітленні. Але якщо в парильні вікна можуть бути не потрібні, але в передбаннику та мийній без них не обійтися. Вікна забезпечують природне освітлення, вентиляцію та зроблять атмосферу в приміщенні більш приємною.

При проєктуванні приміщення лазні обов'язково необхідно вирішити - які будуть вікна. Найчастіше вибирають вікна з дерева - саме деревина може витримувати різкі перепади температури та вологості, не втрачаючи свій первинний зовнішній вигляд. Однак слід знати, що далеко не всі породи деревини підходять для таких цілей. Породи розрізняються теплоізоляційними характеристиками, м'якістю, реакцією на вплив температур.

Деревина дуба, осики або липи мають масу переваг, завдяки яким їх використовують для виготовлення вікон. Вони естетично і гармонійно виглядають, якщо лазня рубана або каркасна. Вікна з такої деревини не виділяють шкідливих речовин під впливом високої температури. У парильні та мийної можна використовувати дерево хвойних порід, оскільки воно виділяє шкідливі смоли при нагріванні.

До недоліків дерев'яних вікон відноситься деформація від різкого перепаду температур, яка призводить до утворення проміжків. Ще однією проблемою є розбухання - при високій вологості деревина швидко накопичує вологу і відкрити вікно буде вкрай складно. Дерев'яні вікна в лазні мають менш тривалий термін експлуатації, ніж пластикові. Але всі ці проблеми можна вирішити шляхом якісного просушування та обробки деревини спеціальними розчинами.

Для скління лазні все частіше вибирають пластикові склопакети. Природно, такі вікна в основному встановлюють в передбаннику, тому, що встановити пластикове вікно в парильні досить дорого, та й така конструкція взагалі не підходить для високих температур. Але деякі виробники випускають спеціалізовані пластикові вікна. Висока стійкість таких видів до температури та вологості дозволяє встановлювати їх в парильні або в мийному відділенні.

Пластикові вікна довговічні, вони не псуються від пари та вогкості, стійкі до різких перепадів температури. Крім усього, вони зручні в експлуатації, дозволяють добре провітрювати приміщення, мають звукоізоляцією, не вимагають фарбування або лакування. Дерев'яні вікна, особливо старі та не оброблені спеціальними складами, часто стають житлом для термітів, мурах та інших шкідників. Пластикові ж вікна позбавляють від подібних проблем.

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину