Ковані мангали
Ковані мангали - прекрасний варіант замість обридлих мангалів-ящиків. Їх незвичайність, унікальність та оригінальний дизайн перетворюють кожне використання в незвичайну та незабутню дію.
Прибудинкова територія завдяки кованому мангалу виглядає набагато привабливіше, набуває свою родзинку, привносить завершальний штрих в загальному екстер'єрі ділянки. Причому підійде така кована конструкція абсолютно до будь-якого стилю будинку або дачі - варто лише підібрати ту модель, яка сподобається найбільше та підійде за ціною.
Готувати на такому мангалі - суцільне задоволення, адже будь-яке барбекю блюдо придбає особливий, ні з чим незрівнянний, просочений димком смак. Будь-який продукт, будь то риба або м'ясо, в ньому прекрасно пропікається та зберігає всі свої корисні властивості.
Найбільш популярними є ковані мангали з дахом. Їх переваги в тому, що вони:
- вбережуть і страви, і кухаря від негоди;
- створять приємну тінь в спеку;
- підвищать надійність та довговічність конструкції;
- мають доступну ціну.
Стаціонарні ковані барбекю-комплекси можуть замінити собою повноцінну кухню. У цих мангалах все продумано до дрібниць, тому приготування буде необтяжливим та зручним. За бажанням можна передбачити будь-яку деталь, наприклад - полички для посуду та шампурів, місце для дров, підставки під різні дрібниці.
Будь-яка кована жаровня індивідуальна, тому до її вибору слід підійти раціонально і передбачити всі деталі. Велике значення має тип металу, адже він буде постійно нагріватися та охолоджуватися, а значить, повинен бути жароміцним і не іржавіти.
Ще один важливий нюанс - габарити кованого виробу. Найкраще підібрати оптимальну глибину його ящика (кращий варіант - близько 15 см) та ширину (30-35 см). Довжина ж залежить лише від того, на скількох людей ви плануєте готувати шашлик.
Ковані мангали, при загальній схожій концепції, різняться видами кування. Вони діляться на:
- ручну гарячу - це класичний метод металообробки, головні елементи в якому - жар та ковальство;
- машинну - вона виконується сучасним обладнанням; за якістю і різноманітності візерунків цей кований метод схожий на ручну роботу, але ціна її значно нижче;
- ручну холодну - альтернативна технологія, в якій механічна обробка верстатами прутів і смуг дозволяє отримувати красиві витіюваті ковані елементи; найчастіше такий метод використовується як додатковий в поєднанні з першими двома.
Виконані будь-яким способом листя, квіти, піки та грона винограду зроблять кований мангал оригінальним і елегантним.