Монтаж камінів

Категорії

Камінна топка - складний пожежонебезпечний пристрій, тому виконання монтажних робіт найкраще доручити досвідченим професіоналам, які будуть відповідати за якісне її виконання.

Монтаж камінів необхідно здійснювати з чітким дотриманням інструкції і урахуванням вимог виробника. Але, незважаючи на це, є правила установки, загальні для всіх.

  1. Вимоги до димоходу. Перед початком монтажу слід звернути увагу на димохід - камін повинен мати окремий димовий канал довжиною не менше 5 м, а його переріз повинен збігатися з діаметром димохідного отвору топки.
  2. Система подачі повітря до каміна. Одним з важливих чинників належного функціонування каміна є можливість подачі зовнішнього повітря для забезпечення процесу горіння. Для цього потрібна труба діаметром 100 мм.
  3. Особливості облаштування основи під камін. Перед початком робіт необхідно переконатися, чи є вогнестійкою і витривалою підстава, на якій буде стояти камін. Найкраще для цього підійдуть бетонна плита або фундамент. Установка всієї конструкції каміна рекомендується на рівні чистового полу.
  4. Створення теплової камери. Функцію накопичення нагрітого повітря виконує теплова камера, тому важливо забезпечити правильний прийом тепла з корпусу, його акумуляцію і відведення.
  5. Повітроводи. Це спеціальні ізольовані труби, призначені для виходу розігрітого повітря в приміщення.
  6. Декомпресіонна камера. Основна теплова камера не повинна бути впритул до стелі, тому на відстані приблизно 15 - 20 см від перекриття монтується декомпресіонна камера. В ній створюється повітряний простір, який запобігає перегріванню стелі. Це особливо актуально при установці каміна в дерев'яному будинку.
  7. Термоізоляція. Повітря для нагрівання надходить через отвір внизу топки. Далі, для забезпечення циркуляції конвекційного повітря, необхідно створити повітряний простір навколо бічних і задньої стінки, при цьому стінки каміна і стіни, що примикають до будівлі, повинні бути надійно ізольовані.
  8. Вентиляційні решітки. При облицюванні камінної топки потрібно забезпечити вільну циркуляцію повітря по всій поверхні вкладу. Правильно розташовані вихідні решітки та відсутність перешкод на шляху потоку повітря забезпечують швидке нагрівання приміщення і тривалу роботу чавунних елементів корпусу топки.

Перед монтажем топки необхідно перевірити цілісність корпусу та скла, надійність з'єднань, а також наявність всіх комплектуючих.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину