Підлога в бані

Категорії

Підлога в бані - це один з найважливіших елементів. Температура на рівні підлоги зазвичай не вище плюс 30 градусів, тому теплова ізоляція підлог не сильно вплине на мікроклімат в лазні.

Підлога в бані буває наступних видів:

  1. Дерев'яна підлога. Такі підлоги найпоширеніші - вони володіють усіма необхідними якостями: добре тримають тепло, прості в установці та експлуатації. В якості покриття найчастіше використовуються обрізні або шпунтовані дошки хвойних порід товщиною від 3 до 5 см. Підлога з такого матеріалу буде довго служити завдяки смолам, що містяться в деревині. За конструкцією буває два типи дерев'яних підлог: протікаючі і непротекаючі.
  2. Непротікаюча підлога. Непротікаючими називаються підлоги, покриття яких укладено з невеликим ухилом в напрямку зливу, що забезпечує стік води. Вода зливається в трубу діаметром близько 10 см, на неї встановлюється сифон. Він забезпечує водяний затвор і перешкоджає появі неприємних запахів в приміщенні. Відведення води відбувається по трубі в каналізацію або вигрібну яму. Зливний отвір зверху закривається дрібними решітками, щоб слив не засмічувався. Фарбувати підлогу для лазні не потрібно.
  3. Протікаюча підлога. Така підлога відрізняється від непротекаючої тим, що вона відразу укладається на чистову підлогу, і ухил в цьому випадку не роблять. Вода стікає в щілини між дошками та потрапляє в приямок, а з нього - в каналізацію. Для підтримки оптимального температурного режиму підлогу в банних приміщеннях встановлюють на різних рівнях. У передбаннику і парній він повинен бути на 3 та 10 см вище, ніж в мийній.
  4. Бетонна підлога. Перед установкою бетонної підлоги роблять приямок з відвідною трубою в каналізацію або вигрібну яму. Після цього, з невеликим ухилом в бік приямка влаштовується двошарове бетонне покриття. Зверху бетонну підлогу накривають дерев'яними решітками або килимками. На бетонну підлогу також можна укласти керамічну плитку, іноді її покривають дошками та іншими оздоблювальними матеріалами. Плитку укладають на розчин цементу, теж з ухилом. Після застигання розчину, стики між плитками обробляють ґрунтовкою та затирають спеціальним складом. Стики бажано обробити антисептиком, щоб не з'являлася пліснява. На плиткову підлогу ставлять дерев'яні решітки або кладуть килимки.

Вибір підлоги для своєї лазні - індивідуальне рішення, хтось вибирає практичність, хтось - надійність та довголіття.

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину