Різновиди камінів за способом установки

Категорії

За способом установки каміни діляться на вбудовані, пристінні, кутові і острівні. Кожен з цих варіантів має свої плюси і мінуси, тому вибір будь-якого з них залежить від наявності місця в приміщенні і дизайнерських переваг.

Розглянемо більш докладно всі види установок.

  1. Вбудовані каміни - такі моделі вбудовуються в стінку або робляться у вигляді колон, нижня частина яких це топка, а верхня - димохід. Такий варіант найекономніший в плані займаного місця. Якщо таку конструкцію закласти ще в проект будинку, то і в плані монтажу камін буде ідеальний. В іншому випадку при установці доведеться рубати стіну для вогнища і прокладати димохід, а це не завжди гарантує встановлення каміна в бажаному місці.
  2. Пристінні каміни - такі моделі однозначно не підійдуть для маленьких приміщень, так як всі її елементи будуть перебувати в кімнаті біля стіни. Причому потрібно додаткове спорудження жароміцного покриття, при цьому вся конструкція буде виступати за контур стіни. Незважаючи на це, пристінні каміни вельми поширені при опаленні дровами або газом, так як подібна конструкція дозволяє установку в уже збудованому будинку. Зовнішня обробка тут підійде будь-яка - цегла, кераміка або різні види каменю.
  3. Острівні каміни. Головна перевага таких камінів - оригінальний дизайн, тоді як в плані енергоефективністі вони набагато поступаються іншим видам каменів. Острівний камін являє собою жароміцних майданчик, виконаний зверху стандартного підлогового покриття. Зверху такого вогнища змонтований димозбірник, з'єднаний з димоходом. Необхідно враховувати, що загальні розміри такої конструкції досить великі, тому вона не підійде для маленьких і навіть середніх приміщень. Особливий дизайн мають острівні каміни, які підвішуються в приміщенні і не стикаються з підлогою.
  4. Кутові каміни вважаються найкрасивішими і популярними. Великий плюс таких камінів в меншій кількості займаної площі і зручному кутовому розташуванні. При влаштуванні такого каміна димову трубу можна розмістити на будь-якій стіні, до яких він прилягає.

Більш докладно про каміни та способи їх установки ви можете дізнатися в нашому магазині.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину