Стилістичні напрямки в камінобудуванні

Категорії

Зараз найпопулярніші стилі в камінобудуванніі - мінімалізм, хай-тек, конструктивізм. Прості прямокутні форми камінного порталу облицьовуються різними матеріалами для отримання оригінального зовнішнього вигляду.

Популярні для обробки матеріали:

  • Пісковик,
  • Мармур,
  • Онікс,
  • Керамічні плити,
  • Граніт,
  • Бетон.

У деяких випадках конструкція камінного порталу просто забарвлюється, що дозволяє полегшити загальну вагу установки.

Друге місце займає осучаснений рустикальний стиль - проста прямокутна форма порталу облицьовувався бутовим каменем, цілим або різаним в плитах з нерівними краями або прямокутних блоках. Такий камін можна доповнити чавунними свічковими люстрами, оленячими рогами, рушницями та іншою атрибутикою мисливського будинку.

У класичних інтер'єрах найчастіше встановлюються каміни в англійському стилі. Оздоблення поблизу вогнища (паспарту) виконується з каменю, а більш віддалені частини камінного порталу - з дерева. Такі каміни доповнюються книжковими шафами з боків від камінного порталу. Також над каміном поміщається картина, дзеркало або телевізор.

Конструктивні особливості сучасних камінів:

1. Закриті каміни. Незалежно від обраного в інтер'єрі стилю, вогнище традиційно прикрите скляними дверцятами в цілях безпеки. Закриті двері надійно захищають від вилітаючих іскор та можливого попадання диму в приміщення. В основі каміна - камінна топка.

2. Прямокутний короб або фальш-стіна. Конструкція камінного порталу стилю кантрі, яка використовувалася раніше, практично вийшла з моди. На зміну прийшла конструкція прямокутного термокоробу, або фальшстіни. Такий термокороб використовується для повітряної конвекції створюваного камінною топкою тепла. Каміни, наближені по стилю до рустикального, також використовують в основі конструкції прямокутний короб, облицьований зовні бутовим каменем.

3. Плоске скло. Популярні ще кілька років тому овальні та трапецієподібні форми фасадів камінних топок тепер практично не зустрічаються. Плоскі скла надійно захопили територію камінного дизайну.

4. Велике, оглядове вогнище. Масивні габарити вогнища як по горизонталі, так і по вертикалі виступають на перший план, витісняючи модні раніше широкоформатні каміни (каміни широкого формату продовжують використовуватися, але в основному з газовими топками).

5. Використання сталевих камінних топок з керамікою всередині. Великі розміри вогнища змушують використовувати сталеві камінні топки, через велику вагу чавунної конструкції. Ці сталеві топки облицьовують всередині світлим керамічним матеріалом, по-перше, для виключення прямого контакту сталі з вогнем, по-друге, для поліпшення естетичного вигляду та додання схожості з натуральним каміном.

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину