Вибір вентиляційної камінної решітки

Категорії

Камінна решітка - важливий елемент при будівництві камінного порталу. З її допомогою прогріте повітря зможе вільно поширюватися від камінної топки по всіх приміщеннях в будинку.

Також камінна решітка просто необхідна для правильного функціонування камінного конвекційного короба:

  1. Через нижні решітки холодне повітря надходить безпосередньо в сам короб.
  2. Через відкриті верхні решітки - виводиться в кімнату.

Основне призначення решітки для каміна

Перш за все, це вільна циркуляція повітря та його природний нагрів. Також решітка запобігає перегріванню всієї конструкції.

Якщо решітка знаходиться на ізольованому коробі димохідної системи (наприклад, якщо будинок двоповерховий), то прогріте повітря буде надходити на другий поверх.

При наявності повітряного опалення решітки встановлюються на закінчення труби для подачі повітря зі стелі. Довжина таких труб від каміна не повинна перевищувати 10 метрів. 

Як правильно підібрати решітку для каміна і на що звернути увагу 

  1. Температура нагріву. Грати виготовлені з різних матеріалів - найпопулярнішим є сталь, але буває і алюміній. Також, решітки можуть бути декоровані фарбою або іншими елементами. Тому, для установки решітки на камінний короб варто розуміти, що температура нагрівання може доходити до 200С. Покриття у них повинно бути виключно з термостабільної фарби.
  2. Моделі з жалюзі та без. Решітка з наявністю жалюзі призначена для регулювання потоку вихідного повітря. Якщо грати закрити повністю, то повітря надходити не буде.
  3. Розмір монтажної решітки трохи відрізняється від фасадного. Зазвичай рамка решітки трохи виступає над монтажним розміром, приблизно на 1-2 см. Тому слід враховувати цей факт.
  4. Форма. Сучасний ринок пропонує різні види, під будь-який дизайн каміна або печі - круглі, квадратні або прямокутні.5. Зовнішня частина. Камінні решітки покриваються термостійкою фарбою і мають гладку поверхню. Але більш унікальні моделі доповнюються патиною. Поверхня може бути як повністю матова, так і глянцева. Сучасні фарби дозволяють отримувати абсолютно різні кольори. 

Правильний вибір залежить від кількості решіток, необхідних для номінальної потужності камінної топки - від цього буде залежати ефективність роботи каміна та обігріву.  

Необхідність установки камінної решітки

При використанні обігріву камінною топкою з конвекційним коробом установка решіток просто необхідна. Розміщувати решітки на коробі можна як з боків, так і по центру. Все залежить від індивідуальних переваг, і безпосередньо необхідності. Завжди необхідно відступати від підлоги та стелі мінімум 30 см. Грамотна установка дозволить отримати максимальну кількість тепла

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину