Установка освітлення в лазні

Категорії

Правильне освітлення є пріоритетом в приватних саунах та лазнях, адже домашні парні стають дедалі популярнішими з кожним днем. У залі відпочинку, де розташований стіл і проходить менша частина часу, для краси можна встановити гарні люстри та світильники, які підходять до інтер'єру. Але варто пам'ятати, що світло в лазні повинно бути м'яким і не напружувати зір.

У сучасній лазні можна побачити справжню зону відпочинку з басейном та джакузі. Щоб висвітлити окремі зали, можна купити спеціальні люстри, але не потрібно забувати та плафони, які більш безпечні для приміщення з високою вологістю. В душі, звісно, люстра буде не до місця.

У кімнаті відпочинку все підбирається на свій смак. Наприклад, іноді можна побачити шкуру звіра на стіні та мисливські приналежності в якості предмета інтер'єру. Головне, варто врахувати м'якість світла, незалежно від того, використовується тут підвісна люстра або точкове освітлення.

При наявності басейну його доречно буде висвітлити спеціальними кольоровими лампами. Особливо гарно виглядатиме, якщо встановити невеликий штучний водоспад - вийде ефект Північного сяйва.

Центральне місце в будь-якій лазні - це парня. При виборі світильника для цього приміщення потрібно враховувати його особливості, такі як високий рівень вологості та велика температура. Наприклад, в російській лазні температура досягає 60 градусів, а вологість доходить до 70%. У фінській бані набагато спекотніше (до 120 градусів), а ось вологості всього близько 30%. Саме через таких умов в минулому парні висвітлювалися лише маленьким віконцем у стіні, але сучасна людина може не сидіти в темряві.

Світло в парильні, як і в інших приміщеннях лазні, повинно бути м'яким і теплим, щоб обстановка розташовувала до відпочинку та невимушеному спілкуванню. Джерело світла може знаходитися як в кутку, так і в стелі, але бажано зробити так, щоб світло знаходився позаду поля зору відпочиваючих. Для цих цілей чудово підійдуть як вбудовані, так і накладні світильники.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину