Особливості жароміцного скла

Категорії

Печі та каміни можуть бути використані для опалення приміщення і приготування їжі, а ще вони доповнюють інтер'єр і роблять обстановку більш комфортною та затишною. Застосування жароміцного скла в конструкції створить естетичний ефект, а також підвищить рівень пожежної безпеки.

Вогнетривкий матеріал виробляють з простого скла: між двома шарами заливають гель на основі алюмінію. Це найнадійніший захист від руйнування - при нагріванні він утворює непробивну масу, схожу на піну. Чим більше накладено шарів звичайного скла, тим вище вогнестійкість.

Перевіряють міцність термоскла в спеціальній печі, в якій вогонь роздмухують газові пальники. Людина не може знаходитися всередині до і після випробувань без спеціального одягу. Сама піч зсередини спеціально оброблена вогнетривкими панелями, які на дотик нагадують пінопласт. З боків камери розташовані термодатчики - за їхніми даними після випробувань й визначають термостійкість скла.

Одна з головних задач при випробуванні - температура зовні не повинна перевищувати 200 ° C. Тільки тоді вважається, що скло пройшло перевірку. Останній етап виробництва - охолодження. Скло поміщають в спеціальний контейнер, де воно буде охолоджене до 250 ° C.

Жаростійке скло для печі - один з найважливіших елементів. Сучасні каміни можна зібрати з майже повністю скляних елементів.

Вони виконують відразу кілька завдань:

  1. Захищають приміщення від вогню. Звичайний камін може призвести до пожежі з багатьох причин - іскри, що вилітають, обсипаються сажа та попіл. Якщо камін буде обладнаний жаростійкими склами для каміна, то ніхто не постраждає ні від пожежі, ні від опіків.
  2. Технологія виробництва стійкого до вогню матеріалу зазвичай має на увазі ламінування. Таке жароміцне скло не розпадеться на дрібні частини, при розбитті плівка утримає на собі всі осколки. Це забезпечує безпеку не тільки на випадок пошкодження, але і на час монтажу або заміни елемента.
  3. У деяких моделях використовується тонування. Воно прекрасно підійде тим, хто не любить відблиски від стороннього світла.
  4. Свобода для дизайнерських фантазій. Скло може бути кольоровим, різним за формою.

На деякі скла наносять спеціальне покриття, яке не дає сажі накопичуватися на поверхні. Зазвичай для цього використовують оксид металу. Він псує огляд, але при цьому сприяє спалюванню осіла сажі. Якщо правильно використовувати такий матеріал, то відпаде необхідність в постійній чищенні скла.

Встановити готовий матеріал в металеву раму не складно, але необхідно враховувати такі параметри:

  1. У сталі та склокераміки повинні приблизно збігатися коефіцієнти лінійного розширення.
  2. Рама повинна надавати рівномірний тиск з усіх боків. Якщо встановити неправильно, то це сильно скоротить термін служби.
  3. Скляна поверхня та металевий каркас розширюються по-різному, тому компенсувати різницю коефіцієнтів потрібно за допомогою термостійкого шнура.

У багатьох моделях використовується самоочищається поверхні, але все одно доглядати за ними іноді потрібно. Періодично треба видаляти кіптяву, використовуючи звичайні ганчірки та губки, а також побутовий засіб. Перед чищенням треба обов'язково дочекатися остигання поверхні, інакше велика різниця температур зробить матеріал менш міцним. У миючому засобі не повинно міститися хлору, а також заборонені будь-які абразивні елементи - все це може пошкодити захисне покриття та полірування.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину