Варильні печі
Дров'яна варильна піч - це повнофункціональна кухонна плита, яка працює не на звичному газі або електриці, а на паливної деревини. На ній так само готують їжу і випічку, але дров'яна піч має наступні переваги:
- незалежність від джерел живлення;
- довгий термін експлуатації;
- насолода від виду вогню і запаху дров;
- нагрівання повітря в приміщенні при приготуванні їжі.
Однак час приготування їжі на варильній печі значно довше, ніж на газовій - через час, який потрібен для нагрівання металевих стінок корпусу духовки та варильної панелі.
Слід пам'ятати, що дров'яна піч з конфоркою повинна бути встановлена на значній відстані від горючих матеріалів, а її монтаж і експлуатація повинні виконуватися в точній відповідності з правилами пожежної безпеки. У всьому іншому, дров'яна варильна піч - це легкий, безпечний і цікавий спосіб створення неймовірних кулінарних шедеврів.
Стандартна конструкція печей такого типу складається з варильної панелі і духової шафи, але існують і прості варіанти, тільки з варильною поверхнею або духовкою, з нішею для підігріву їжі або без неї.
Дров'яні печі з духовкою виконуються з чавуну або сталі, мають поліровану, забарвлену поверхню або покриту майолікою, або талькохлоритом - матеріалами з прекрасною теплонакопичувальною здатністю, що дозволяє поглинати тепло розпеченої топки, а потім повільно випромінювати його в приміщення, нагріваючи його навіть після затухання вогню.
У нижній частині корпусу повинна бути відкрита дровниця або металевий ящик для кухонного приладдя.
Поширеною проблемою роботи з дров'яної варильною піччю є дим і низька температура варіння, пов'язані з використанням в якості палива вологої деревини. Тому необхідно брати для печей з конфоркою тільки висушену деревину з вологістю не більше 20%. Дрова найкраще сушити на повітрі під навісом протягом тривалого часу, але є більш швидкий спосіб - висушити деревину в духовці остигаючої варильної печі, попередньо очистивши її від вугілля перед розпалом.
Наш магазин пропонує якісні варильні печі за доступними цінами.