Дизайн зони барбекю

Категорії

Одна з переваг своєї ділянки - можливість створити зону барбекю. Це улюблене місце для відпочинку з сім'єю, друзями. Зазвичай така зона складається з печі, в якій можна приготувати м'ясо та інші страви на відкритому вогні, а також обідньої зони. Існують різноманітні варіанти облаштування таких майданчиків.

Найпопулярнішими вважаються два типи барбекю: мобільні та стаціонарні вогнища. Перші зручні тим, що коштують недорого і не вимагають спеціальних умов. Наприклад, переносне вогнище можна поставити на свіжому повітрі біля альтанки. Другі цікаві тим, що дають більше можливостей для приготування їжі, а також довговічні та комфортні.

Майданчик для барбекю зі стаціонарною піччю може складатися із закритого або відкритого вогнища, їдальні, робочих поверхонь, місця для зберігання посуду і предметів побуту, дровітні та інших корисних зон. Все це залежить від побажань власника. Також можна поставити піч прямо на вулиці, але краще побудувати навіс або альтанку.

Головні правила облаштування:

  1. Незалежно від того, переносний або стаціонарне у вас вогнище, важливо правильно вибрати місце. Спочатку слід вибирати рівну площадку на височини - це допоможе уникнути проблем, пов'язаних з несприятливими погодними умовами.
  2. Зона барбекю повинна знаходитися на достатній відстані від інших будівель. Це потрібно для безпечного використання вогнища, а також для доступності території відпочинку. Тобто організовувати майданчик треба таким чином, щоб не доводилося далеко ходити від будинку до барбекю.
  3. Правильне зонування допоможе зробити відпочинок більш комфортним, тому вогнище та їдальню можна розділити перегородками або живими насадженнями. Необхідно продумати логістику зони, щоб відпочиваючі не заважали тим, хто готує їжу.

Велике значення для зони барбекю грають використовувані матеріали. Найкраще для побудови таких конструкцій підходять цегла, натуральний камінь, дерево та метал. Наприклад, зону для приготування роблять з цегли або натурального каменю, а їдальню - з дерева.

Крім матеріалів, велику роль має декорування. Зону відпочинку можна прикрасити зеленими насадженнями, особливим освітленням, красивими меблями.

Для озеленення чудово підійдуть невеликі хвойні чагарники або пряні трави, які наповнять повітря приємними ароматами. Можна висаджувати зелень в ґрунт або в красиві горщики та вазони.

Освітлення можна зробити як зональним, так і загальним. Дуже ефектно виглядають світлодіодні стрічки або гірлянди.

Зручні меблі також важливий нюанс, адже вони повинна забезпечувати комфорт та затишок в зоні відпочинку. Тут існують різні варіанти:

  • Пластикові садові меблі ідеально підходять для раптових посиденьок.
  • Дерев'яні крісла, лави та гойдалки відмінно поєднуватимуться з цегляною кладкою печі.
  • Шикарно виглядають ковані металеві меблі.

Ідеальний варіант - організовувати зону барбекю неподалік від джерела води. Але при цьому слід розташовуватися якомога далі від дерев, щоб дим вогнища їм не шкодив.Головні складові відпочинку - це комфорт, затишок та краса.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину