Як замінити шнур для печей і камінів

Категорії

На будь-яких печах, які б вони дорогі та якісні були, пічні шнури, що забезпечують герметичність дверцят печей, підлягають заміні.

При експлуатації пічного шнура на дверцятах втрачає еластичність, стискається, і в топку починає надходити деяка кількість повітря. Це знижує здатність контролювати інтенсивність полум'я, ускладнює регулювання рівня горіння, а також значно знижує опалювальну ефективність печі.               

Тривала відсутність контролю за інтенсивністю полум'я призводить до постійного підвищеного температурного навантаження та перегріву деяких елементів печі: перегородок, відбійників, колосникових решіток, що негативно позначається на термінах її експлуатації. Тому дуже важливо регулярно перевіряти герметичність будь-якого ущільнювача дверей печі та при необхідності його замінювати.

Найпростіший спосіб перевірити якість пічного шнура та герметичність дверцят:

  1. Необхідно нарізати кілька смужок паперу шириною близько 50 мм. Помістити смужку паперу між верхньою частиною дверцят, закрити дверцята та спробувати витягти паперову смужку, потягнувши її на себе.
  2. Якщо паперову смужку витягнути не виходить або виходить з великими труднощами, то в цій частині дверей ущільнення гарне. Так, пройшовши по колу, необхідно перевірити герметичність дверей з усіх боків.
  3. Там, де папір вільно переміщається або легко витягується, ущільнювальний шнур необхідно замінити. Якщо у печі подвійні дверцята, то все ущільнення повинні бути замінені одночасно.

Процес заміни пічного шнура досить простий, і будь-який власник печі без зусиль може зробити це самостійно.

Купити пічний шнур можна практично в будь-якому спеціалізованому магазині. Всі термостійкі шнури для печей та камінів виробляються на основі кераміки, базальту, скловолокна або азбесту. Для заміни та ущільнення пічної дверки підійде шнур на будь-якій основі, але необхідно правильно підібрати форму і діаметр. Також знадобиться відповідний термостійкий клей для ущільнення шнура та термостійка сполучна стрічка.

Якщо ваша піч оснащена дверцятами, яку можна легко підняти та зняти без відгвинчування болтів, зніміть дверцята та покладіть її лицьовою стороною вниз на рівну поверхню, дотримуючись обережності, щоб не розбити її та не подряпати. Не можна знімати міцно закріплені дверцята печей шляхом відкручування болтів, оскільки можуть виникнути проблеми при поверненні дверцята в початкове положення і подальшому регулюванню щільності її закриття. Бажано перевірити стану скла його прокладки та при необхідності замінити їх теж.

  1. Видаліть старий ущільнювальний шнур, потягнувши його, і за допомогою дротяної щітки очистить канал для укладання пічного шнура.
  2. Переконайтеся, що кінці вашого шнура, мають рівний зріз та прямокутний кінець, не зношений. Відміряйте довжину шнура, простягаючи його навколо каналу, при цьому постарайтеся не розтягувати та не стискати його, а потім відріжте кабель, залишивши зайві 2 або 3 мм, щоб усунути будь-який провисання в каналі. Коли ви отримаєте шнур необхідної довжини, обмотайте обидва кінці шнура термостійкою стрічкою, щоб закріпити та запобігти їх зносу.
  3. Нанесіть термостійкий клей по каналу пічних дверцят та розмістіть заздалегідь приготовлений ущільнювальний шнур. З'єднання шнура повинні бути посередині в нижній частині каналу. Акуратно притисніть шнур по всій довжині та переконайтеся, що повітряні щілі відсутні. Дайте клею висохнути, і поверніть дверцята печі на місце. Відкрийте та закрийте дверцята печі, щоб перевірити ущільнення.
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину