Копоть на склі піч-каміна - причини і як боротися

Категорії

Копоть - це незгоріле паливо, що з'являється в димоході при недостатній тязі або якщо температура горіння дров занадто низька. Універсальний захист від освіти кіптяви - система «чисте скло», але якщо у вашій печі немає такої системи - не турбуйтеся. Уникаючи нижчеперелічених причин появи кіптяви, скло завжди буде чистим, що дозволить милуватися живим вогнем.

  1. Не можна використовувати для розпалювання газети. Склад фарби, використовуваної в поліграфії, такий, що при згорянні вона моментально перетворюється в сажу, що осідає на склі. Так що розтоплювати піч-камін варто тільки чистим папером. Ідеальний варіант - це газовий пальник.
  2. Слабка тяга. При слабкій тязі утворюється кіптява на склі та навіть задимлювання. Причин дефіциту тяги може бути кілька: погано прогріті піч та димар, недостатня висота димоходу, відсутність припливної вентиляції.
  3. Поспішний переклад печі в режим тривалого горіння. Необхідно зменшувати подачу повітря на горіння не раніше, ніж через 20-30 хвилин після розпалювання печі.
  4. Вологі дрова. Використовуйте тільки сухі дрова, відносна вологість яких менш як 20%. В іншому разі утворення кіптяви не уникнути.
  5. Поліно стикається зі склом. Не завжди, але все ж такий стан може бути причиною появи кіптяви на склі. Річ у тому, що температура в глибині топки завжди вище, ніж на поверхні скла. Через це поліно, яке доторкується до скла, буде гірше згоряти, і з'явиться кіптява. Тому потрібно класти поліна якомога глибше в топку.

Якщо скло все-таки закоптилося - необхідно його очистити спеціальними засобами.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину