Скляні каміни на дровах

Категорії

На сьогоднішній день більшість камінних топок виробляються з вбудованим склом. Це виглядає дуже красиво та відповідає всім вимогам пожежної безпеки.

Якими бувають скляні камінні топки

Форма і розміри скла камінних топок можуть бути абсолютно різними:

  1. Двостороння (тунельна) топка - це топка з наявністю паралельного скла, яке вмонтовано в кожну з дверцят окремо, або одну дверцю можна буде відкрити, а друга буде просто прозора.
  2. Панорамне скло - вигнуте дугою, і завдяки такому рішенню створюється дивовижний вид на полум'я. Таким же цікавим ефектом володіє і призматична форма скла топки.

Вогнестійка склокераміка має малий коефіцієнт теплового розширення, завдяки чому і досягається необхідна міцність. Скло не має ніяких звукоізоляційних властивостей, що дає можливість насолоджуватися звуком потріскують полін.

Зовні склокераміка нагрівається не так сильно, як всередині камінної топки. Таке скло здатне переносити температурний нагрів до + 750С, при цьому воно не деформується і не втрачає своїх властивостей.

Найкраще використовувати в таких камінних топках тільки добре просушені дрова. Так збережеться його прозорий, гарний зовнішній вигляд на довгий час.

Особливості експлуатації скляних камінних топок

Помилково припускають, що камін зі склом - це всього лише елемент декору, а не джерело опалення. Але це абсолютно не так.

Сучасні камінні топки можуть бути виготовлені з двох, найбільш поширених матеріалів - це сталь або чавун.

Сталеві камінні топки мають оригінальне оформлення. Сталь - матеріал досить легкий та податливий, тому дозволяє виробляти оригінальні моделі, різної ширини і висоти. Навіть якщо топка матиме ширину фасаду в 150 см, вона може бути доповнена скляними дверцятами з гільйотинним механізмом відкривання. А ось чавунні моделі такої можливості не мають.

Чавунний камін - це класика. Така топка вважається найефективнішою в плані опалення, через те, що чавун має дуже високий коефіцієнт теплової. Навіть після активної роботи топки, коли дрова не підкидають, накопичене тепло в самому чавуні ще довгий час буде давати тепло в приміщення.

Висновок з усього такий, що камінна топка з наявністю скла - це не просто елемент декору, а повноцінний прилад, який здатний обігріти площі навіть до 200 кв.м. При цьому, крім насолоди теплом, можна милуватися красивим зовнішнім виглядом палаючого вогнища.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину