Технічне обслуговування газових котлів

Категорії

Обслуговування котельних установок складається з декілька етапів:

  1. Початковим етапом є подача газу і перевірка всіх місць, де можливий витік.
  2. Потім виконується аналіз стану труби, призначеної для відведення чадного газу, а також перевіряється наявність тяги.
  3. Після цього проводиться тестування автоматики на аварійне спрацювання в разі нештатної ситуації - це також частина перевірки працездатності системи.
  4. На фінальному етапі опалення повністю запускається, щоб перевірити можливість коректного виходу на стабільний режим роботи.

Коли всі перераховані тести пройдені, видається висновок про допуск до експлуатації обладнання. У іншій ситуації видається припис на усунення дефектів та повторне тестування.

Хоча в більшості випадків пройти перевірку можна без попереднього ТО, краще все ж виділити на це додаткові кошти. Тоді ви будете точно впевнені, що котел не вийде з ладу в самий невідповідний момент.

На жаль, техніка має здатність зношуватися, а рівень зносу може визначити тільки кваліфікований майстер, що володіє відповідною освітою та інструментом.

Якщо не проводити технічне обслуговування котла, то кращим результатом при прояві будь-якої несправності в розпал опалювального сезону буде швидке її усунення без будь-яких наслідків. При гіршому розкладі може виникнути поломка, яка не піддається швидкому ремонту, через що будівля може залишитися без подачі тепла на невизначений період.

Найгірший розвиток подій - витік, який не виявить несправний датчик. В такому випадку можлива навіть детонація з подальшим руйнуванням приміщення. Усунути настільки серйозні ушкодження буде дуже непросто, тому варто виконувати щорічне ТО всього газового устаткування.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину