Переваги вугільного гриля

Категорії

Вугільний гриль нагрівається та функціонує за принципом звичайного мангалу - завдяки розпеченому вугіллю, що дає жар. Однак, на відміну від мангала, такий пристрій має кришку, завдяки якій можна:

  • готувати їжу в будь-яку погоду;
  • використовувати деякі грилі в якості печі;
  • коптити продукти;
  • зберігати високу температуру протягом багатьох годин та економити вугілля;
  • рівномірно й швидко прожарити будь-які страви.

Грилі, крім вугільних, бувають ще електричні та газові. Вугільний гриль, на відміну від електричного, не вимагає підключення до мережі живлення, а значить, його зручно використовувати де завгодно. Що стосується газового аналога, вугільний гриль значно компактніше, бо не потребує паливних балонів.

Газовий гриль простий в підготовці: досить декілька хвилин для того, щоб пристрій був готове до смаження будь-яких страв, тоді як вугілля вимагає розпалу й прогріву протягом 20-25 хвилин. Головна перевага газового гриля - неповторний запах димку у їжі, приготовленої на такому вогні.

При виборі вугільного гриля неможливо порадити щось конкретне - необхідно вибирати індивідуально, спираючись на наступні параметри:

  1. Розмір. Це першочерговий критерій при виборі вугільного гриля - важливо заздалегідь продумати, який обсяг їжі ви плануєте готувати та в якому місці його встановлювати.
  2. Тепловий режим. При приготуванні різних страв потрібна й різна температура, яка змінюється шляхом регулювання припливу повітря. Тепловідбиваюча кришка - вагомий плюс в цьому питанні.
  3. Зручність при запалюванні. Вельми важливо, щоб у гриля був легкий доступ до місткості для вугілля і регульована подача повітря для зручного розпалювання. Для додаткової зручності краще використовувати спеціальні брикети для розпалювання.
  4. Матеріали котла і решітки. Найпопулярніші вугільні грилі - сталеві та керамічні. Керамічні тримають тепло краще, ніж металеві. Грати в грилях виготовляють зі сталі та чавуну.
  5. Витрата та вид палива. Кількість необхідного палива визначається, перш за все, типом гриля, його формою та розміром. Також важливо правильно вибрати та марку самого вугілля: якщо один вид горить швидко, то інший - набагато довше і дає більше жару.
  6. Режими приготування. Сучасні вугільні грилі, крім стандартної функції гриля, мають функції та мангала, і тандира, і навіть вока. Чим більше режимів у пристрої, тим ширше його можливості в приготуванні різних страв.
  7. Простота догляду. Як і будь-який прилад приготування їжі, гриль необхідно утримувати в чистоті, тому вибирайте моделі, які легко буде мити та очищати.
  8. Виробник. Завжди вибирайте відомий бренд - це гарантія багаторічного досвіду у виробництві та експлуатації грилів, міцності та довговічності продукції.
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину