Плюси та мінуси хамама

Категорії

Хамам, або турецька лазня - це одна з найпопулярніших у світі СПА-процедур.

Головні переваги хамама: 

  1. Вентиляція легенів. При вдиханні м'якого гарячого повітря дратується слизова оболонка носа та гортані, що робить дихання глибшим і прискореним - такий ефект досягається завдяки об'ємної площі випаровування, адже в хамамі прогріваються лежаки, стіни та підлога. Саме тому хамам корисний при профілактиці сезонних ГРВІ, а також для зміцнення імунітету.
  2. Очищення шкіри. Висока температура сприяє терморегуляції, а активне потовиділення допомагає вивести з організму продукти обміну речовин, що призводить до нормалізації водно-сольового балансу. Висока вологість м'яко очищає жирну шкіру за рахунок нормалізації роботи сальних залоз, в той час як суха шкіра зволожується і стає більш пружною.
  3. Прискорення обміну речовин. Гаряче повітря прискорює окислювальні процеси в організмі та стимулює білковий обмін. Хамам рекомендують тим, хто хоче схуднути - саме тому фітнес-центри обладнані не тільки тренажерними залами, а й хамамом для того, щоб закріплювати результат, отриманий на тренажерах.
  4. Поліпшення кровообігу. М'який пар сприяє поліпшенню кровообігу, розширенню судин, а також підсилює відтік крові від внутрішніх органів. Регулярне відвідування хамам в комплексі з регулярними заняттями спортом може значно поліпшити стан здоров'я та попередити безліч захворювань.
  5. Позитивний вплив на нервову систему. Користь східної сауни полягає в відчутті повного релаксу, нормалізації сну, зниження тривожності та поліпшенні настрою.               

Поряд з усіма перевагами, існують і протипоказання до відвідування хамам. Зокрема, хамами не слід відвідувати астматикам, людям з онкологічними захворюваннями і тим, хто має проблеми зі щитовидкою. З великою обережністю варто відвідувати хамами неповнолітнім. Протипоказано відвідування хамам гіпертонікам та людям з будь-якими проблемами з серцем.               

Якщо ж ви нічим подібним не страждаєте - тоді ласкавого турецького вам пара!

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину