Решітка-гриль - готуйте із задоволенням

Категорії

Решітка-гриль для мангала - дуже важливий та необхідний атрибут для приготування стейків з м'яса, риби або овочів.

Багато хто любить їжу, приготовлену саме на решітці. Але для початку потрібно визначитися, яка вам потрібна решітка, з чого вона повинна бути виготовлена ​​та як правильно за нею доглядати, щоб вона прослужила довго, а якість страв, що готуються на них, не погіршувався з часом.                Якщо у вас на ділянці є мангал, краще придбати декілька видів решіток для різних продуктів - так буде зручніше готувати страви на будь-який смак і з будь-яких, придатних для гриля, продуктів.

Ідеальний набір решіток:

  1. решітка з великими вічками - для приготування великих шматків м'яса;
  2. решітка з дрібними вічками - для страв з фаршу;
  3. решітка для приготування сосисок, сардельок, овочів.

Всі решітки виготовляються з нержавіючої сталі та мають антипригарне покриття. Так само вони повинні мати дерев'яну ручку та невеликі вусики для кріплення на мангалі.

Решітки мають незаперечну перевагу перед шампурами: готувати на них набагато легше і простіше завдяки невеликим розмірам та зручності у використанні.

Грати бувають двох видів: односторонні та двосторонні. Їх відмінність в тому, що продукти на двосторонній решітці притискаються другою, верхньою частиною цієї конструкції та закріплюються фіксаторами - перевертати в момент готування можна всю решітку, а не конкретний шматочок продукту, що знаходить на ній в той момент.

Як і будь-які аксесуари для мангалів, решітки теж вимагають ретельного догляду як перед використанням, так і після готування.

Перед першим використанням придбаної решітки її необхідно протерти рослинним маслом, після чого добряче прожарити на вогні (принцип першого використання чавунних сковорідок або казанів). Потім решітку, що остигла, потрібно змастити ще раз маслом або жиром для того, щоб ті продукти, які готуватимуться на ній, не прилипали. Є ще один, перевірений варіант приготування м'яса на решітці: під кожен шматочок кладеться плоский шматок сальної плівочки (найкраще баранячої), і тоді весь сік залишиться саме в м'ясі та не стече з решітки на вугілля.

Коли м'ясо або риба готові, то перш ніж насолоджуватися приготовленою їжею, потрібно відразу ж привести в порядок використану решітку, щоб вона служила довго і страви на ній були завжди апетитними.

Поки решітка ще гаряча, потрібно відразу ж видалити з неї пригорілий жир і шматки їжі. Після того, як вона трохи охолоне, потрібно замочити в мильній воді або обмотати ганчірками, змоченими в цій воді, для того, щоб вся грязь та сажа повністю могли відстати при подальшому чищенні. І тільки після цього почистити спеціальними щітками з металу або пластику.

Це потрібно робити обов'язково після кожного використання, щоб уникнути всіляких отруєнь. Приготування м'яса або риби на вугіллі має стати для вас задоволенням і певним ритуалом - адже це дуже смачно і корисно.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину