Вторинний допал в камінах і печах - добре чи погано

Категорії

При виборі дров'яного приладу для опалення дачного будинку завжди необхідно порівнювати характеристики: потужність, обсяг опалювального приміщення, функціонал. Серед характеристик печей або камінних топок часто зустрічається «система вторинного допалювання». Технічно вона являє собою один або кілька рядів горизонтальних отворів, які розташовані у верхній частині камери згоряння.

Вторинний допал ─ це система додаткової подачі повітря в топку. Вона доповнює основну подачу, яка є в кожній дров'яної печі без винятку, адже обов'язковою умовою горіння деревини є приплив кисню.

Якщо в печі або топці тільки одна, основна система подачі повітря на горіння, то дрова згорають не повністю: не всі частинки палива встигають згоріти, деякі з них зникають в димохід. Але такі незгорілі частинки не всі йдуть в небо ─ частина їх осідає на внутрішній поверхні димоходу і перетворюється в сажу. Через це тяга знижується і з'являється ризик виникнення пічної пожежі.

У цьому випадку на допомогу і приходить система вторинного допалювання, яка допомагає допалювати частинки палива. Виходить, що дрова згорають максимально, віддаючи всю можливу енергію. А це, перш за все ─ економія. Димохід же, своєю чергою, не забивається сажею і довго залишається чистим ─ з тягою все прекрасно і ніяких пожеж виникнути не може.

При вторинному допалюванні можливі два варіанти подачі повітря:

  1. управління системами подачі повітря одним регулюванням;
  2. управління різними регулюваннями.

Точно вирішити, який спосіб управління краще ─ неможливо. Найчастіше, це справа смаку та особистих зручностей. З одного боку, можливість окремо управляти вторинним дожигом робить процес управління горінням набагато більш гнучким. Це дозволяє все тримати під своїм контролем. З іншого ж, піч або камін для будинку потрібні для опалення приміщення, тому простота в управлінні повинна бути на першому місці.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину