З чого складається димохідна система

Категорії

Димар - невід'ємна частина опалювальної системи, що відповідає за якісний висновок продуктів згоряння з приміщення назовні. Від того, наскільки грамотно буде підібраний і встановлений димар, залежить багато чинників: безпека та комфорт експлуатації опалювального обладнання, виключення ймовірності його забивання і довговічність.

Як влаштований димар?

Сучасні моделі димоходів, виготовлені з нержавіючих труб, нагадують конструктор.

Елементи димохідної системи:

  1. дефлектор, ковпак, грибок, флюгер;
  2. хомут, криза, охапнік;
  3. кронштейн, розвантажувальна платформа;
  4. коліно;
  5. трійник;
  6. ревізія, забезпечена оглядовим вікном збоку.

В даний час найбільш затребуваними є сталеві труби для димаря. Вони, в свою чергу, діляться на кілька видів: одношарові, коаксіальні та сендвіч-труби.

Сендвіч-труби мають ряд переваг перед двома іншими. Сендвіч-труба для димоходу - конструкція, що складається з двох сталевих труб, одна з яких вкладена в іншу, а що утворився між ними просвіт заповнений теплоізоляційним матеріалом. Як утеплювач найчастіше використовують мінеральну вату, характеристики та властивості якої схожі з азбестовими волокнами. Основною перевагою такого теплоізоляційного шару виступає його стійкість до впливу високої температури та різного роду хімічних речовин, а також чудові звуко- і теплоізоляційні якості. В середньому, товщина такого теплоізоляційного шару варіюється від 2,5 до 6 сантиметрів.

В процесі роботи системи опалення, шар теплоізоляції приймає на себе основне температурне навантаження від (внутрішньої) труби, що гріє. Завдяки цьому зовнішня труба не перегрівається вище допустимих значень.

Із зовнішнього боку будинку сендвіч-труба виглядає дуже естетично завдяки оцинкуванню, полірування або обробки кольоровим поліестером.

Переваги сендвіч-димоходу:

  1. простота монтажу;
  2. компактність та ергономічність системи;
  3. універсальність (можлива установка незалежно від кроквяної системи);
  4. багатошаровість, що гарантує мінімізацію осідання сажі та повна відсутність конденсату;
  5. стійкість до впливу агресивних зовнішніх факторів (високих температурних показників, вологості, хімічних речовин і т.п.);
  6. відповідність найсуворішим стандартам пожежної безпеки.
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину